Eerder werd er al een openluchtbioscoop georganiseerd op de Oude Markt in Enschede. Volgend jaar wordt het weer ‘chillen’ op het plein tijdens de eerste Sleep Out georganiseerd door de Stichting Sheltersuit.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerder werd er al een openluchtbioscoop georganiseerd op de Oude Markt in Enschede. Volgend jaar wordt het weer ‘chillen’ op het plein tijdens de eerste Sleep Out georganiseerd door de Stichting Sheltersuit. © Reinier van Willigen

Slapen op de Oude Markt in Enschede? Dat kan volgend jaar tijdens de eerste Sheltersuit Sleep Out

ENSCHEDE - De stichting Sheltersuit wil zoveel mogelijk mensen in de nacht van 14 op 15 maart 2020 laten slapen op de Oude Markt in Enschede. De Twentse makers van de speciale waterdichte jassen voor daklozen organiseren voor dat weekend de allereerste ‘Sheltersuit Sleep Out’. Dat is een twaalf uur durend slaapfeestje in de buitenlucht, waar deelnemers zich kunnen laten sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor de productie van Sheltersuits.

  1. Twentse straatmuzikant Di Stephano blijft spelen tot hij erbij neervalt: ‘Ik doe waar ik zin in heb’
    PREMIUM
    met video

    Twentse straatmuzi­kant Di Stephano blijft spelen tot hij erbij neervalt: ‘Ik doe waar ik zin in heb’

    ENSCHEDE - Hans Rutjes (66) is oprichter van Circus Tijdgeest, voor kinderen uit probleemwijken, en zorgt als eenmansorkest Di Stephano al ruim 35 jaar voor een vrolijke noot op pleintjes in de regio. Het circusleven bouwt hij langzaam af, op straat blijft hij spelen tot hij erbij neervalt. Liefst letterlijk. „Ik hoop nog een jaar of twintig mee te gaan, maar dat zou wel een mooie dood zijn.”