Volledig scherm
De vier die het moeten gaan doen in Australië © Solar Team Twente /Sam Langerak

Solar Team Twente onthult ‘kleine coureurs’ op TT-circuit

ENSCHEDE - Kleiner dan 1,80 meter en lichter dan 80 kilo: aan die strikte eisen moesten de coureurs voldoen die dinsdagavond werden gepresenteerd in Assen. Op het TT-circuit maakte Solar Team Twente de rijders bekend die dit jaar een gooi willen doen naar de hoofdprijs in Australië.

Mariska Bos, Arthur Kambartsumjan, Evert van der Hoek en Hidde de Vries: zo heten de coureurs die het 3000 kilometer lange avontuur aan gaan over twee maanden. De vier zullen afwisselend plaatsnemen achter het stuur van de Red E: de nieuwste race-auto op zonnecellen van het studententeam. Die is kleiner dan ooit en dus moesten ook de studenten-coureurs kleiner zijn dan ooit. De maximaal toegestane lengte voor deelnemers aan de race was 1,80 meter, maar hoe kleiner hoe beter.

 Solar Team Twente doet in oktober mee aan de World Solar Challenge, het WK voor zonneauto's. De auto werd door het 19-koppige team vanaf de bodem opgebouwd. Dit keer werd er gekozen voor een type zonnecel dat afkomstig is uit de ruimtevaart. Dat bijzondere type moet Solar Team Twente in staat stellen mee te doen om de eerste prijs in de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Volledig scherm
De nieuwste wagen: de Red E © Solar Team Twente/Solar Team Twente

1Twente belde met teamlid Frances van Elburg van het Solar Team Twente. Beluister het interview hieronder.