Het vliegtuigje vloog langs alle Livio-locaties
Volledig scherm
Het vliegtuigje vloog langs alle Livio-locaties © Dennis Bakker/News United

Spectaculair bedankje Livio; voordeur-bingo groot succes in Oldenzaal

Luchtig coronanieuwsTwente en de Achterhoek staan vrijwel stil door de coronacrisis. Het is doorbijten voor de positieve Tukker. Maar tussen al die ellende is er ook nog genoeg in deze regio om over te lachen of om vrolijk van te worden. Een overzicht van ‘goed’ en opmerkelijk nieuws in deze corona-tijden. 

Volledig scherm
© Dennis Bakker/News United

Boodschap...vanuit de lucht! 

We nemen ‘luchtig nieuws’ vandaag wel héél letterlijk. Wie buiten geniet van de heerlijke lentezon, heeft ’m wellicht al voorbij zien komen: de bijzondere boodschap van LivioZorg... vanuit de lucht!

Tussen 12.00 en 14.00 uur cirkelde een vliegtuig met de boodschap ‘Iedereen bij Livio, bedankt!’ langs alle Livio-locaties en door Twente en de Achterhoek. Eerder vandaag gaf de zorginstelling al een tipje over het spektakel in de lucht via een Facebook-post: ‘De coronacrisis vraagt veel van ons allemaal. We moeten samen de schouders eronder zetten, onze borst vooruit en ons hoofd OMHOOG.’ 

Gang-Bingo

„Bernhard, 15. Nico, 37. Gerard, 50”, klonk het door de gangen van woonzorgcentrum De Zonnestraal in Oldenzaal. Daar speelden bewoners een potje Bingo voor de voordeur van hun appartement. 

Het werkt simpel: een medewerker draait aan het rad en maakt getallen bekend door een megafoon, waarna de gelukkigen fanatiek een hokje kunnen bedekken. En dan is het wachten op de eerste ‘BINGO!’. De prijs? Een lekker snackpakketje. Het spel was zo’n succes, dat medewerkers van De Zonnestraal het rad zeker vaker tevoorschijn gaan halen. 

Opa en oma op de stoep

Ze komen ongetwijfeld vaak langs in je nieuwsoverzicht: berichten van kleinkinderen die opa’s en oma’s op afstand verrassen. Maar posts over grootouders die hun kleinkinderen verrassen? Die zijn veel schaarser. Anouk uit Enschede was dan ook enorm verrast toen haar opa Gertie en oma Mariandel op haar achttiende verjaardag  in de voortuin stonden. 

Omdat het grote feest niet door kon gaan, kwam het koppel zondagmiddag langs met een zelfgemaakt spandoek. De jarige Anouk stond met een glimlach van oor tot oor achter het raam. Zo werd het toch nog een ‘happy birthday’.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Supermaan

Nog meer ‘luchtig’ nieuws! Komende woensdag is namelijk de grootste supermaan van het jaar in de lucht te zien. Wie het bijzondere natuurfenomeen wil bekijken, moet er wel een gebroken nacht voor overhebben: om 04.35 uur stipt is de enorme maan te bewonderen. De afstond tussen de maan en de aarde is op dat tijdstip exact 363.595 kilometer. Gelukje: er wordt die nacht helder lenteweer voorspeld, waardoor de supermaan perfect zichtbaar is. Spotten maar!

Volledig scherm
© Shutterstock