Marianne Schouten begon Mevrouw Janne toen ze na een reorganisatie op straat stond. Nu verhuist ze naar het centrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Marianne Schouten begon Mevrouw Janne toen ze na een reorganisatie op straat stond. Nu verhuist ze naar het centrum. © Marieke Amelink

Stadshart krijgt winkel vol vrolijke jurkjes erbij: Mevrouw Janne komt eraan

ENSCHEDE - Ooit had ze een klein hoekje van brocantewinkel de Apestaart. Later nam ze de hele winkelruimte in de stadsboerderij aan de Batjanstraat over. Binnenkort verhuist Mevrouw Janne naar hartje centrum. Hoe een klein ‘jurkenwinkeltje’ in zes jaar tijd volwassen werd.

Nieuws reist snel. Marianne Schouten (43) heeft de sleutel van haar nieuwe onderkomen aan de Haverstraatpassage nog maar net. Een verhuisdatum heeft ze ook nog niet. „Ik open ergens in mei of juni”, zegt zij. Gelukkig kan ze de nieuwe winkelruimte in rustig tempo naar haar hand zetten. Want Mevrouw Janne mag dan in zes jaar tijd van niks naar groot zijn gegroeid, Marianne Schouten doet het nog steeds in haar eentje. Als haar nieuwe concept slaagt, komt er misschien wat horeca  tussen de vrolijke jurkjes. In dat geval heeft zij personeel nodig. „Best eng”, vindt ze. Of in positieve woorden: „Een uitdaging.”