Volledig scherm
PREMIUM
De brandweerkazerne maakt plaats voor een woontoren. © Gemeente Enschede

Stationsgebied Enschede krijgt flinke metamorfose

ENSCHEDE - Een woontoren van tachtig meter als een nieuwe blikvanger, een nieuwe entree van het station, nieuwe woningen dicht bij het centrum: de omgeving van het stationsgebied gaat de komende twintig jaar op ongekende wijze op de schop. 

Trots en tevreden laat Jeroen Diepemaat het document Centrum Kwadraat  - Nog meer Enschede, nog meer vernieuwing zien. Maar bijna meteen komt hij met een voorbehoud. „Dit is geen doortimmerd businessplan”, zegt de Enschedese wethouder over de ideeën voor Centrum Kwadraat, het stadsvernieuwingsplan dat na het al lopende megaproject De Kop (Boulevard 1945 en omgeving) tot een tweede stedelijke metamorfose van Enschede moet leiden.