Naast de behandelingen met chemo, werd Peter twee keer geopereerd en moet nogmaals onder het mes.
Volledig scherm
PREMIUM
Naast de behandelingen met chemo, werd Peter twee keer geopereerd en moet nogmaals onder het mes. © Getty Images

Student Peter kreeg kanker, maar moet beurs volledig terugbetalen: ‘Je wordt als fraudeur gezien’

Je bent student aan Saxion, woont op kamers, maar krijgt kanker. Tijdens de chemokuren ga je terug naar huis, om je door je moeder te laten verzorgen. Dan komt DUO langs, de instantie die over de studiefinanciering gaat, en eist dat je je hele studiebeurs terug betaalt: 13.000 euro.

8 reacties

 • Fred Hof

  1 jaar geleden
  Kunnen we allemall wel DUO de schuld gaan geven, maar sorry het trucje van ergens zogenaamd een kamer huren kennen we allemaal. Dit om maar een uitwondende beurs te ontvangen. Het is natuurlijk een raar verhaal dat je geen huur betaald etc. Neemt niet weg dat het heel erg is dat deze jongeman een vreselijke ziekte heeft gehad. Maar in mijn beleving wordt hier toch misbruik gemaakt van de regels, met helaas zijn ziekte als goed excuus.
 • Jenny Jongepier

  1 jaar geleden
  Of het nu om de belastingklunzen gaat of de terugbetaling aan de Duoklunzen met de mensen die er niets aan kunnen doen wordt absoluut geen rekening meer mee gehouden. De menselijke maat is totaal zoek! Heb je al kanker komt dit er nog es bij.
 • e v.d. wilgen

  1 jaar geleden
  Peter, je kunt beter 1x SORRY zeggen en alles wordt vergeven en vergeten,zoals dat ook de gewoonte is in het kabinet.
 • Helena D C M van duuren-lambregts

  1 jaar geleden
  Peter had beter een paar zonne bankjes kunnen pakken .
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Peter Wilbrink Kweenie of duo alles te verweiten is met alle respect dat je ziek word en ook heel erg maar vervolgens lees ik dat je niet vruchbaar meer bent nog steeds alle respect maar vevokgens wil je ook trouwen ik denk stiekem dat je er wel iets vanaf wist dat je dit moest melden