Studeren in de bios: Geen popcorn, wel comfortabel

Met videoENSCHEDE - Geen Elvis, Avatar of Ticket to Paradise. Ook geen popcorn. Het licht in de grote zaal van Kinepolis in Enschede bleef gewoon aan. Een paar honderd studenten volgden daar namelijk woensdag een hoorcollege voor hun studie Technical Computer Science.

 1. Een skipak, gasstelletje en blikken bonen: zijn Twentenaren voorbereid op een cyberaanval? ‘Ik red me wel 48 uur’
  PREMIUM
  Met video

  Een skipak, gasstelle­tje en blikken bonen: zijn Twentena­ren voorbereid op een cyberaan­val? ‘Ik red me wel 48 uur’

  De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid wil dat Nederlanders zichzelf ten minste 48 uur kunnen redden als een cyberaanval of ramp het land platlegt. Zijn Enschedeërs ook voorbereid? Hebben ze thuis een gasstelletje, extra flessen water en eten? Verslaggever Arjan te Bogt vroeg het op straat. „Ik heb vier kinderen, dus dan heb je altijd veel in huis.”
 2. Een dag voor de gedwongen uitzetting brandt het huisje van Jessica in Enschede af: ‘Ze had dit al aangekondigd’
  PREMIUM

  Een dag voor de gedwongen uitzetting brandt het huisje van Jessica in Enschede af: ‘Ze had dit al aangekon­digd’

  ENSCHEDE - Van de inboedel in de studio aan de Pluimstraat in Enschede is niets bruikbaars over. Het bankstel is verkoold, de lampen zijn gesmolten, de tv staat voor eeuwig op zwart. Het zijn de gevolgen van een brand, die er woensdagavond woedde. Een brand die de bewoonster bij buren al aangekondigd had, en nu door de politie vanwege ‘verdachte omstandigheden’ onderzocht wordt.