Volledig scherm
Suzan en Freek © ANP Kippa

Suzan en Freek op laatste Summer Sounds van 2019 in Enschede

ENSCHEDE  - De reeks van zeven Grolsch Summer Sounds op de Oude Markt wordt donderdag afgesloten met een programma dat is samengesteld door poppodium Metropool. Suzan en Freek openen de muziekavond om 21 uur.

Onder de noemer ‘De Minuut’ plaatst dit duo wekelijks een nieuwe cover op Facebook. Hun versie van Don’t Let Me Down ging wereldwijd viraal nadat The Chainsmokers zelf hun liedje ontdekten en via hun social media deelden, met meer dan een miljoen views tot gevolg. Onlangs bracht het duo haar eerste eigen single uit: ‘Als Het Avond Is’. 

90's-hits

Om 22 uur staan The Hillbilly Moonshiners op het podium. Deze vijfkoppige Bluegrass band vertaalt bekende pophits naar moderne country. Ze presenteren onder meer klassiekers van artiesten als George Baker en Bon Jovi of hedendaagse top 40‐hits van Katy Perry, Miley Cyrus, Beyoncé of Pharrel. De avond wordt om 20 uur afgetrapt door DJ's. Zij draaien ook tussendoor hits uit de jaren ‘90 tot nu.

Zomeragenda

De Grolsch Summer Sounds zijn al jaren een vast onderdeel van de zomeragenda in de binnenstad van Enschede. Dit gratis toegankelijke evenement op de Oude Markt is een initiatief van Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE) in samenwerking met Enschede Promotie en het Ondernemersfonds.

Wij spraken Suzan en Freek onlangs op Fields Of Joy in Oldenzaal:

  1. Enschede is een steuntrekkend, arm gezin geworden
    PREMIUM
    Column

    Enschede is een steuntrek­kend, arm gezin geworden

    ‘Enschede is een steuntrekkend arm gezin geworden’. En: ‘De gemeente is een overbelaste en onderbetaalde Haagse franchisenemer’. Die rake typeringen van de situatie in de stad zijn afkomstig van de burgemeester. Enschede worstelt al jaren financieel gezien met tegenwind. Als je Onno van Veldhuizen zou vragen de voortdurende storm een naam te geven, zoals tegenwoordig gebruikelijk is, komt hij vermoedelijk met Mark.