Extravagante optredens en één groot feest, dat is Bölke Open Air op de Oude Markt, traditioneel de start van de Grolsch Summer Sounds. Foto uit 2011.
Volledig scherm
PREMIUM
Extravagante optredens en één groot feest, dat is Bölke Open Air op de Oude Markt, traditioneel de start van de Grolsch Summer Sounds. Foto uit 2011. © Reinier van Willigen

’t Bölke sluit, maar herinneringen blijven: ‘Stond Hans Klok in de keuken te goochelen, zakte een forse travestiet bijna door de vriezer’

ENSCHEDE - Alles kon en alles mocht in gaydiscotheek ’t Bölke in Enschede. Niemand keek er raar van op als twee vrouwen of twee mannen aan de bar zaten te zoenen. Je kon zijn wie je bent. 

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”