Volledig scherm
PREMIUM
De verdachten danken de bijnaam Tattookillers aan hun identieke, grote tatoeages van Chinese letters op hun rug. © OM

‘Tattookillers gaven opdracht tot granaataanslag in Enschede’

ENSCHEDE - De Tattookillers hebben mogelijk opdracht gegeven tot de granaataanslag december 2016 op een huis van een kopstuk van Satudarah in Enschede. Dit scenario wordt volgens bronnen binnen justitie serieus onderzocht.

De bedoeling was om af te rekenen met Michel B. omdat hij een belangrijke getuige tegen de Tattookillers zou zijn rond de moord op de Enschedese hooligan Onno Kuut in 2009. De Tattookillers is een groep van vier huurmoordenaars tegen wie het Openbaar Ministerie onlangs levenslang heeft geëist vanwege de moord op Kuut.

Godfather van Twentse drugscriminaliteit

In een gesprek van De Twentsche Courant Tubantia en RTV Oost vrijdagmiddag met een kroongetuige in de zaak Kuut en in een hele reeks van Twentse liquidatiezaken, verklaart die dat de Tattookillers van B. af wilden. Ze zouden daarbij Simo D. (38), volgens het Openbaar Ministerie de godfather van de Twentse drugscriminaliteit, voor hun karretje hebben weten te spannen.

Het Openbaar Ministerie ziet in D. de opdrachtgever van een serie van pogingen tot liquidaties die op de granaataanslag volgden. Bronnen binnen justitie zeggen dat de rol van D. als soldaat van de Tattookillers niet eerder bekend was. Er werd aan een directere link tussen Cor P., de belangrijkste van de huurmoordenaars, en een niet gevonden uitvoerder gedacht. Het onderzoek loopt nog.