Er is een tekort aan dierenartsen en dat begint te knellen. De vraag naar zorg voor dieren neemt toe. Hier een archiefbeeld van het dierenziekenhuis in Oldenzaal, waar een kunstbot wordt geplaatst bij een hond.
Volledig scherm
Er is een tekort aan dierenartsen en dat begint te knellen. De vraag naar zorg voor dieren neemt toe. Hier een archiefbeeld van het dierenziekenhuis in Oldenzaal, waar een kunstbot wordt geplaatst bij een hond. © Carlo ter Ellen DTCT

Tekort aan dierenartsen begint nu echt te knellen

ENSCHEDE - Nederland telt steeds minder dierenartsen. Tot nu toe wordt het met lapmiddelen opgevangen, maar als het tij niet keert, ontstaan er grote problemen. Niet alleen bij de NVWA, dat toezicht houdt op de voedselketen, maar in de hele agrarische sector. Ook vacatures voor huisdierenartsen zijn nauwelijks nog te vullen.  

  1. Dit gaat ons geld kosten: afvalaso’s die zwembadjes en inseminatiespuiten in de plastic container proppen
    PREMIUM
    column

    Dit gaat ons geld kosten: afvalaso’s die zwembadjes en insemina­tie­spui­ten in de plastic container proppen

    Het zorgt vaak voor ruzie en een moeder-is-de-boemangevoel. Afvalscheiding. Met weemoed denk ik terug aan de tijd, ik schat vijftien jaar geleden, dat ik heel gemakkelijk alles in een grote grijze afvalbak mikte en overging tot de orde van de dag. Toen ik in die tijd een directeur van Twente Milieu interviewde die zei: ‘Afval is een grondstof’, dacht ik: die man is koekoek.