Hannelore Gerritsen vertelt dat haar 84-jarige moeder Thea na een val zo ongeveer met alle knelpunten in de zorg te maken kreeg, die nu in de actualiteit zijn. Opnamestop in MST, tekort aan verpleeghuisbedden, tekortschietende thuiszorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Hannelore Gerritsen vertelt dat haar 84-jarige moeder Thea na een val zo ongeveer met alle knelpunten in de zorg te maken kreeg, die nu in de actualiteit zijn. Opnamestop in MST, tekort aan verpleeghuisbedden, tekortschietende thuiszorg. © Frans Nikkels

Tekort aan verpleeghuisbedden in de regio leidt tot schrijnende situaties

ENSCHEDE - Het tekort aan verpleeghuisbedden in de regio leidt regelmatig tot schrijnende situaties bij mensen thuis. Zoals bij Thea Gerritsen (84) uit Enschede. Na een val uit bed kon ze deze zomer in geen enkel verpleeghuis terecht. Familie is al zeven weken continu bij moeder en oma in huis voor de verzorging.

Met een zwaar gekneusde rug kwam Thea Gerritsen op 25 juli binnen bij de spoedeisende hulp in het ziekenhuis. MST wilde de patiënte niet houden. Maar revalideren in een verpleeghuis kon evenmin. In Enschede en omgeving was geen bed beschikbaar. Tegen haar zin, nam de familie de alleenwonende mevrouw Gerritsen mee naar huis. Vanaf dat moment is er 24/7 een familielid bij haar. „Mijn moeder heeft pijn, is verward en durft ’s nachts niet alleen te zijn”, aldus dochter Hannelore Gerritsen.