Volledig scherm
Thomas Verlaek heeft een film gemaakt die te zien was op Art Brut. Zijn tekeningen hangen er ook in het Hazemeijer. © Lenneke Lingmont

Thomas Verlaek uit Enschede wint Special Award

AudioENSCHEDE - Uit bijna 400 inzendingen is kunstenaar Thomas Verlaek, werkzaam bij Aveleijns Atelier ‘t Meera in Enschede, vrijdag verkozen tot winnaar. Hij won met zijn tekeningen de Special Award 2019 (eerste prijs vakjury). 

De Special Award is een vierjaarlijkse landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap, georganiseerd door Special Arts. Thomas ontving de prijs uit handen van Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum Utrecht. Er waren lovende woorden van Marijke van Hees namens de Raad voor Cultuur.

1Twente sprak de winnaar op de radio. Beluister het fragment hieronder. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Enschede is een steuntrekkend, arm gezin geworden
    PREMIUM
    Column

    Enschede is een steuntrek­kend, arm gezin geworden

    ‘Enschede is een steuntrekkend arm gezin geworden’. En: ‘De gemeente is een overbelaste en onderbetaalde Haagse franchisenemer’. Die rake typeringen van de situatie in de stad zijn afkomstig van de burgemeester. Enschede worstelt al jaren financieel gezien met tegenwind. Als je Onno van Veldhuizen zou vragen de voortdurende storm een naam te geven, zoals tegenwoordig gebruikelijk is, komt hij vermoedelijk met Mark.