Volledig scherm
Thomas Verlaek heeft een film gemaakt die te zien was op Art Brut. Zijn tekeningen hangen er ook in het Hazemeijer. © Lenneke Lingmont

Thomas Verlaek uit Enschede wint Special Award

AudioENSCHEDE - Uit bijna 400 inzendingen is kunstenaar Thomas Verlaek, werkzaam bij Aveleijns Atelier ‘t Meera in Enschede, vrijdag verkozen tot winnaar. Hij won met zijn tekeningen de Special Award 2019 (eerste prijs vakjury). 

De Special Award is een vierjaarlijkse landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap, georganiseerd door Special Arts. Thomas ontving de prijs uit handen van Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum Utrecht. Er waren lovende woorden van Marijke van Hees namens de Raad voor Cultuur.

1Twente sprak de winnaar op de radio. Beluister het fragment hieronder. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Rechtbank: vernieling en diefstal Enschedese graven naar meervoudige kamer

    Rechtbank: vernieling en diefstal Enschedese graven naar meervoudi­ge kamer

    Afgelopen voorjaar werden tientallen graven op de Westerbegraafplaats in Enschede met grof geweld vernield en leeggeroofd van koperen en bronzen ornamenten. De impact hiervan op de nabestaanden was enorm en de opluchting was dan ook groot toen ergens in mei een oud-metaalhandelaar bij de politie kwam met een zak vol beeldjes en grafletters. Hij noemde de namen van de mannen die hem de spullen verkochten en twee jonge Enschedeërs werden aangehouden.