Volledig scherm
Handhavers schrijven bekeuringen uit in het centrum van Enschede © News United/Dennis Bakker

Tientallen fietsers op de bon in binnenstad Enschede

ENSCHEDE - Bij een controle in het voetgangersgebied in de binnenstad van Enschede zijn door handhavers van de gemeente Enschede dinsdag tientallen boetes uitgedeeld.

De controle werd uitgevoerd in de Haverstraatpassage, Kalanderstraat en de Raadhuisstraat. Het is daar niet alleen verboden voor motorvoertuigen, maar ook verboden om te fietsen. In totaal zijn er door de handhavers 54 fietsers op de bon geslingerd.

De politie en gemeentehandhaving controleren de laatste weken strenger in de voetgangersgebieden in de Enschedese binnenstad. Begin deze maand werden er in één middag 73 bekeuringen uitgeschreven.

  1. Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Zes wethouders uit Twente en in totaal 150 wethouders uit heel Nederland trokken maandagochtend naar Den Haag voor het Tweede Kamer-debat over de jeugdzorgbegroting. Vrijwel alle Nederlandse gemeenten gaan gebukt onder de hoge kosten van jeugdzorg en het in hun ogen te lage budget dat ze daarvoor vanuit Den Haag krijgen. Onder de wethouders ook de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg. „Het probleem wordt eindelijk erkend.”