Tolstraat in Glanerbrug is wateroverlast nu echt beu: ‘Ons huis zakt weg’

videoGLANERBRUG - Hij had de moed eigenlijk al opgegeven, maar gaat dinsdag toch nog een keer proberen om aandacht te krijgen bij de lokale politiek. Namens bewoners aan de Tolstraat in Glanerbrug vertelt Gerrit Muller bij stadsdeel Oost over de gevolgen van jarenlange wateroverlast.

Aan de Tolstraat  in Glanerbrug staan bewoners met wateroverlast op en ze gaan er mee naar bed. Letterlijk en figuurlijk: als Andra Muller ’s ochtends wakker wordt, wil ze direct de weersverwachting voor die dag weten. En dat is niet om te bepalen of ze beter de fiets of de auto kan pakken voor de boodschappen. „Als het droog blijft, dan weet ik dat we die dag tenminste kunnen douchen en normaal naar het toilet kunnen”, legt ze uit. Het hoeft maar even te regenen en er zijn problemen. „Dan hoor je het riool al borrelen, zoals ook deze week. Regent het langer of harder, dan komt het water via doucheputjes en het toilet omhoog. Er zijn bewoners die een natte doek op het toilet leggen, tegen de stank.”

  1. Ei van Eelco
    PREMIUM

    Ei van Eelco

    Het is om en nabij 1984 als de ondergang van de textielindustrie Enschede in een bodemloze financiële put heeft geworpen. De stad heeft een Artikel 12-status. Ze is failliet. Er is zelfs geen geld voor wat speeltoestellen voor kinderen. Wel voor een kunstwerk bij het stadhuis. ‘Veur dat lilleke ei’, bijt Doortje Pril, een goedgebekte Enschedese, uit onvrede en uit burgerlijke ongehoorzaamheid bij een vergadering burgemeester Ko Wierenga toe vanaf de tribune. Zo kwam de waterpartij Ei van Ko aan zijn naam. Toepasselijk, met de kennis van nu. Mede dankzij de vindingrijkheid van de toenmalige burgervader klauterde Enschede uit de afgrond. Wierenga bezat het Ei van Columbus.