Charlotte Stegeman (links), directeur van The Chain Company en Michelle Ekkelkamp, manager van het Expad Center East Netherlands.
Volledig scherm
PREMIUM
Charlotte Stegeman (links), directeur van The Chain Company en Michelle Ekkelkamp, manager van het Expad Center East Netherlands. © Frans Nikkels Fotografie

Twente omarmt slimme expats, maar mevrouw moet ook een job. En daar wringt het

ENSCHEDE - De sollicitant houdt tijdens het gesprek de winterjas aan en wil geen koffie, of een glas water. De directeur en P&O’er aan de andere kant van de tafel kijken elkaar verbaasd aan en denken: wat is dit? De keuze valt op een andere kandidaat… Voorbeeldje van cultuurverschil dat een sollicitant van buitenlandse komaf op achterstand zet.

  1. Almelose verslaafde accudief gaat ook bij Bauhaus in Hengelo hardhandig voor de bijl: ‘Ik was doorgeslagen’
    PREMIUM

    Almelose verslaafde accudief gaat ook bij Bauhaus in Hengelo hardhandig voor de bijl: ‘Ik was doorgesla­gen’

    De vrouw zette de fiets neer bij MC de Kolk aan de Bornerbroeksestraat. S. komt naar buiten, steekt een pin in de fietsaccu, klik, los. De accu verdwijnt onder zijn jas en hij loopt er mee weg. Schade: honderden euro’s. Maandagmorgen stond S. voor de politierechter. Voor deze, en nog meer diefstallen, ook van gereedschap. „Ernstige feiten, vervelend voor ons allemaal.”
    Hengelo