Een kind ondergaat een coronatest in een speciale kindertestbalie. Speciaal voor kinderen wordt een flexibeler wattenstaafje gebruikt, waardoor de test minder pijnlijk is.
Volledig scherm
Een kind ondergaat een coronatest in een speciale kindertestbalie. Speciaal voor kinderen wordt een flexibeler wattenstaafje gebruikt, waardoor de test minder pijnlijk is. © ANP

Twentse coronacijfers: 202 nieuwe besmettingen, geen
nieuwe sterfgevallen

ENSCHEDE - In Twente zijn het afgelopen etmaal 202 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er bijna net zoveel als donderdag. Toen werden 204 nieuwe besmettingen gemeld. Er zijn in de afgelopen 24 uur geen nieuwe sterfgevallen bijgekomen waarbij corona de oorzaak is. Dat blijkt allemaal uit cijfers van het RIVM.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.