In Twente zijn dinsdag geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld. Het totale dodental in Twente blijft daarmee op 121 staan.
Volledig scherm
In Twente zijn dinsdag geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld. Het totale dodental in Twente blijft daarmee op 121 staan. © Carlo ter Ellen DTCT

Twentse coronacijfers: sterfgevallen en ziekenhuisopnames stabiel

ENSCHEDE - In Twente zijn dinsdag geen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Het totale dodental in Twente blijft daarmee op 121 staan.

In Enschede zijn met 21 sterfgevallen nog steeds de meeste doden te betreuren, gevolgd door Hengelo (18) en Rijssen-Holten (17). In de oostelijke Achterhoek (Aalten, Berkelland, Oost-Gelre en Winterswijk) zijn al twee weken geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

Tekst gaat verder onder de tabel

Ziekenhuisopnames

Sinds donderdag zijn er in Twente geen nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd, en ook dinsdag kwam daar geen verandering in. Er zijn sinds de uitbraak van de coronacrisis in totaal 245 Twentenaren in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

In de oostelijke Achterhoek zijn de afgelopen 24 uur eveneens geen nieuwe opnames gemeld.

Over de RIVM-cijfers:

De cijfers van het RIVM elke dag publiceert gaan over het aantal overleden personen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal nieuwe besmettingen die gisteren geregistreerd zijn. Opnames en doden worden vertraagd geregistreerd door ziekenhuizen en GGD, waardoor toename per dag vaak kleiner is dan uit RIVM-berichten blijkt. Iemand kan vandaag overlijden of in het ziekenhuis worden opgenomen maar pas over een paar dagen doorgegeven worden aan het RIVM. Daarnaast ligt het werkelijk aantal besmettingen en overlijdens hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.