Twentse kerst in het Wilminktheater in Enschede

ENSCHEDE - Elf kerstproducties zijn vanaf vanavond in het Wilminktheater. En daarvan zijn er zeven in eigen huis gemaakt. Nergens in de Nederlandse theaters worden zoveel eigen voorstellingen in de decembermaand vertoond. „Wij vinden dat heel gewoon, maar dat is het niet.”

‘Woar geet ’t opan met Kesmis?’ De voorstellingen in de zalen van het Wilminktheater trekken waarschijnlijk ook deze maand weer zo’n 15.000 bezoekers. Zij komen naar de ‘Preek van de leek’ in de Grote Kerk, naar de ‘Night of the Proms van het Oosten’ in het Wilminktheater of de Kerstrevue in de Kleine Willem. Ook Oliver!, de kerstmusical voor de hele familie, gaat dit jaar in de herhaling. „Maar er zijn zo veel nieuwe kinderen die meespelen”, zegt Gerard Cornelisse, producent van Woar geet ’t opan. „Ik vind het elke keer weer mooi om te zoeken naar leuke nieuwe mensen voor de Twentse producties.”

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.