Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP XTRA

Twentse studie naar stoppen met roken in virtueel dorp

ENSCHEDE – Kan je van het roken af komen door gebruik te maken van ‘virtual reality’? De Twentse ziekenhuizen, de  Universiteit Twente (UT) en Tactus gaan dat uitzoeken. Circa 30 mensen, die niet met een gewone methode konden stoppen, mogen het als experiment uitproberen. 

Zo gaat het ongeveer werken…Mensen zetten een zogenoemde VR-bril op en stappen dan een virtueel dorp binnen. Daar worden ze levensecht geconfronteerd met allerlei situaties en plekken, die hen kunnen verleiden tot het opsteken van een sigaret. Een gezellig terrasje, een kiosk met rookwaren, een rokersplek voor de deur van een kantoor, een asbak op een tafeltje, een gezellig straatbankje, of een persoon die even een vuurtje vraagt…

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.