Struinen over de Twentse vlooienmarkt voelt dit weekend weer snel vertrouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Struinen over de Twentse vlooienmarkt voelt dit weekend weer snel vertrouwd. © Annina Romita

Twentse Vlooienmarkt in Enschede voelde weer als vanouds: ‘Bezoekers zijn ons nog niet vergeten’

ENSCHEDE - Met tassen, trolleys en een enkeling zelfs met een steekwagen trokken bezoekers afgelopen weekend langs de honderden marktkraampjes in IJsbaan Twente. Op jacht naar die ene oude vinylplaat of een zeldzame koekoeksklok. De Twentse Vlooienmarkt voelde weer als vanouds. 

 1. Verdachten moordzaak Daan Mellée uit Enschede blijven vast, advocaten zijn verbijsterd: ‘Onvoorstelbaar’
  PREMIUM

  Verdachten moordzaak Daan Mellée uit Enschede blijven vast, advocaten zijn verbijs­terd: ‘Onvoor­stel­baar’

  ENSCHEDE - ‘Onvoorstelbaar, niet uit te leggen, waanzin’. De advocaten van de verdachten in de moordzaak Daan Mellée gingen er hard in om hun cliënten op vrije voeten te krijgen. De rechtbank in Almelo wees hun verzoeken af. Verdachten Daniël V., Debbie G. en Bart de J. blijven in voorlopige hechtenis. Wel kreeg het Openbaar Ministerie (OM) een voorwaarschuwing.
 2. ‘We waren buren’, ‘Nachbarschafterfahrungen’ en ‘Dänn Europastiärn’ winnende gedichten poëziewedstrijd ‘Noaberschap’

  ‘We waren buren’, ‘Nachbar­schaf­ter­fah­run­gen’ en ‘Dänn Europastiä­rn’ winnende gedichten poëziewed­strijd ‘Noaber­schap’

  ENSCHEDE - ‘We waren buren’ van Stevine Groenen, ‘Nachbarschaftserfahrungen’ van Antje Köller en ‘Dänn Europastiärn’ van Georg Frieler zijn vandaag uitgeroepen tot prijswinnende gedichten van de internationele poëziewedstrijd rond het thema ‘Noaberschap. De wedstrijd was een initiatief van stadsdichter DIck Schlüter en de gemeente Enschede voor Die Tolle Woche.