De Universiteit Twente krijgt een eigen Esport team: Esport Team Twente. Oprichter Thijs Lieverse met enkele teamleden (Kimberly Evertsz, Idwer de Vries , Antal van Dongen en Jan Berend Mooijaart)
Volledig scherm
PREMIUM
De Universiteit Twente krijgt een eigen Esport team: Esport Team Twente. Oprichter Thijs Lieverse met enkele teamleden (Kimberly Evertsz, Idwer de Vries , Antal van Dongen en Jan Berend Mooijaart) © Frans Nikkels

Universiteit Twente wil gamewereld veroveren: ‘Enschede moet place to be worden voor Esports’

De Universiteit Twente stort zich in de wereld van E-sports. Het gaat met een eigen team de wereldtop bestormen. Dat is in ieder geval het doel van het nieuwe project rondom professionele gamers, dat dit jaar in Enschede begint. „We hebben alles in huis om dit tot een succes te maken.”

Esports Team Twente gaat bestaan uit twintig studenten en zal de vlag van de universiteit verdedigen op internationale toernooien. „We willen zijn waar onze studenten ook zijn”, zegt UT-woordvoerder Jochem Vreeman. „We merken aan onze studenten dat dit leeft. Bovendien hebben we als Universiteit Twente het afgelopen jaar al grote stappen met data-onderzoek binnen de topsport gemaakt. Daar wordt nu dus Esport aan toegevoegd. In Twente hebben we alles in huis om de inzet van data in de sport tot een succes te maken.  Enschede moet de place to be worden voor Esports.”