Onderzoeker Anneke Sools van de UT vraagt een zo breed mogelijke groep mensen een brief vanuit de toekomst te schrijven. „Zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn?”
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoeker Anneke Sools van de UT vraagt een zo breed mogelijke groep mensen een brief vanuit de toekomst te schrijven. „Zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn?” © Reinier van Willigen

Universiteit Twente wil weten: hoe ziet jouw ‘ideale’ toekomst eruit na corona?

ENSCHEDE - Hoe kijk je later terug op deze tijd? Zijn er dingen uit het verleden die je erg mist, of heeft deze tijd juist ook positieve invloed? Anneke Sools van de UT doet onderzoek naar hoe mensen zich een toekomst na corona voorstellen. 

De coronacrisis biedt kansen. Daarvan is Anneke Sools overtuigd. Ze is als programmadirecteur verbonden aan het Storylab van de Universiteit Twente, dat gespecialiseerd is in toekomstverhalen. Samen met haar collega Yashar Saghai van de vakgroep filosofie roept ze mensen op een brief te schrijven vanuit de toekomst. „We willen weten hoe mensen zich de toekomst voorstellen. Hoe wens je dat de wereld eruit ziet als we uit deze crisis zijn? Welke verworvenheden die je nu hebt ervaren, wil je behouden en wat absoluut niet?”

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.