Ernst Bohlmeijer, hoogleraar mentale gezondheidsbevordering bij de Universiteit Twente. „Dankbaar kunnen zijn, is voor een deel aanleg. Maar je kunt het ook trainen."
Volledig scherm
PREMIUM
Ernst Bohlmeijer, hoogleraar mentale gezondheidsbevordering bij de Universiteit Twente. „Dankbaar kunnen zijn, is voor een deel aanleg. Maar je kunt het ook trainen." © Universiteit Twente

UT-onderzoek: dankbaarheid maakt gelukkiger en is nog te trainen ook

ENSCHEDE - Mensen die vaker dankbaar zijn, zijn gelukkiger en hebben minder kans op psychische klachten. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Twente (UT). En nog meer goed nieuws: het is nog prima te trainen ook.

 1. Beroering in het bisdom: column maakt veel los onder voor- en tegenstanders van de kardinaal

  Beroering in het bisdom: column maakt veel los onder voor- en tegenstan­ders van de kardinaal

  LEZERS SCHRIJVEN | De column Kaf en Koren van Theo Krabbe zorgde voor beroering binnen het aartsbisdom. De vergelijking van kardinaal Eijk met de gewezen president Donald Trump was voor menig parochiaan nog tot daar aan toe. De oproep om geen geld meer te doneren aan de katholieke kerk, omdat alles in de zakken van het bisdom zou verdwijnen, leidde tot protest. Parochiebesturen zijn boos. Maar er zijn ook katholieken die de opvattingen van Krabbe onderschrijven.
 1. Straat Ommen moet dicht: 'Om 4 uur wakker van vrachtwagens'
  Play

  Straat Ommen moet dicht: 'Om 4 uur wakker van vrachtwa­gens'

 2. de Stentor Nieuws Update: Demonstratie aangekondigd in Deventer
  Play

  de Stentor Nieuws Update: Demonstra­tie aangekon­digd in Deventer

  25 januari