Universiteit Twente.
Volledig scherm
PREMIUM
Universiteit Twente. © Reinier van Willigen

UT-studenten frauderen met online-examen: ‘Mogelijk ongeldig verklaard’

ENSCHEDE - Universiteit Twente neemt online tentamens af, nu studenten niet naar de campus kunnen. Frauderen met zo’n toets is niet moeilijk, zo blijkt nu. Bij een toets voor 280 UT-studenten deed meer dan 20 procent dat. Als de fraudeurs zich niet snel melden, wordt de toets voor alle studenten ongeldig verklaard.

Het is simpel, als je thuis achter je laptop zit en online het tentamen van jouw vak opent. Er is niemand die meekijkt of je de toets wel zelf maakt. Misschien heb je je vriend die vorig jaar al afstudeerde aan dezelfde opleiding wel achter het scherm gezet. Of overleg je met medestudenten in een groepsapp over de antwoorden.

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.