De pop-up Sjikkertuin op de trappen van het Wilminkplein is tot begin oktober van dinsdag tot en met zondag geopend tot 23.00 uur.
Volledig scherm
De pop-up Sjikkertuin op de trappen van het Wilminkplein is tot begin oktober van dinsdag tot en met zondag geopend tot 23.00 uur. © Emiel Muijderman

Van onguur plein naar sfeervolle Sjikkertuin, het beruchte Wilminkplein in Enschede gaat erop vooruit

ENSCHEDE - Het terras en de containers zijn amper een uur open en de eerste bezoekers strijken al neer op het Wilminkplein. Met de komst van de pop-up Sjikkertuin van Stadsbrouwer Stanislaus Brewskovitch verandert direct de sfeer op het beruchte plein. En dat is nu juist de bedoeling. 

  1. Was brand in Enschedees appartementencomplex een aanslag of de daad van een verwarde man?
    PREMIUM

    Was brand in Enschedees appartemen­ten­com­plex een aanslag of de daad van een verwarde man?

    ENSCHEDE/ALMELO - Bij de 112-meldkamer komt op 25 maart dit jaar, midden in de nacht een paniektelefoontje binnen. Het is een bewoner van een appartement in het vroegere Arkekantoor aan de Dr. Benthemstraat in Enschede. De man zit vast in zijn woning die vol rook staat, ademhalen is bijna niet mogelijk. De woning uit vluchten lukt niet, het is de voordeur is die in lichterlaaie staat. De bewoner is slachtoffer van een doelbewuste aanslag op zijn leven, concludeert officier van justitie Pol vrijdag voor de rechtbank. Hij eist zes jaar cel tegen de aanslagpleger, een oud-inwoner van Enschede, Mohammad A. (22).