Voormalig schooldirecteur en honkbalfanaat Jesse Maduro: „Op het veld zijn, geeft al een kick. Honkbal is mijn grote liefde, ik kan niet zonder.”
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig schooldirecteur en honkbalfanaat Jesse Maduro: „Op het veld zijn, geeft al een kick. Honkbal is mijn grote liefde, ik kan niet zonder.” © Annina Romita

Van Willemstad naar Enschede: hoe Jesse Maduro (79) honkbal in Twente op de kaart zette

ENSCHEDE - Curaçaoënaar Jesse Maduro (79) kwam per ongeluk in Enschede terecht. Vijftig jaar later wordt hij gezien als de grote promotor van het honk- en softbal in Twente. En nu is hij erelid van Tex Town Tigers. „Dat werd ook wel tijd.” 

  1. Nog een laatste keer ouderwets lachen in Albergen bij café Miets, met Thijs Kemperink, André Manuel en meer comedians
    PREMIUM
    Durf te vragen

    Nog een laatste keer ouderwets lachen in Albergen bij café Miets, met Thijs Kemperink, André Manuel en meer comedians

    Wie in Albergen woont, weet zo langzamerhand niet beter: de deuren van het vroegere café Miets zijn al ongekend lang hermetisch afgesloten. Maar daar komt zaterdag verandering in. Thijs Kemperink en co voegen de bijzondere locatie toe aan een avondje Comedy Express. „Wie een anekdote van vroeger op het podium durft te vertellen, krijgt twee kaartjes gratis.”