Sophie Oosterbroek en Erna Kamphuis voor de woning aan de Schultenhofstraat waar Domijn een projectkantoor opent in verband met de toekomstige sloop en vervangende nieuwbouw in de buurt Varvik-Diekman.
Volledig scherm
PREMIUM
Sophie Oosterbroek en Erna Kamphuis voor de woning aan de Schultenhofstraat waar Domijn een projectkantoor opent in verband met de toekomstige sloop en vervangende nieuwbouw in de buurt Varvik-Diekman. © Reinier van Willigen

Varvik-Diekman in Enschede gaat op de kop: ‘De 190 witte woningen in buurt zijn op’

ENSCHEDE - Varvik-Diekman gaat volledig op de kop. De 190 ‘witte woningen’ zijn volgens corporatie Domijn ‘op’ en maken na sloop plaats voor 170 nieuwe huurhuizen. De 80 duplexwoningen aan de rand van de buurt blijven wel staan en worden verduurzaamd. Bewoners zijn dinsdagavond geïnformeerd over de ingrijpende plannen.

  1. Twentse straatmuzikant Di Stephano blijft spelen tot hij erbij neervalt: ‘Ik doe waar ik zin in heb’
    PREMIUM
    met video

    Twentse straatmuzi­kant Di Stephano blijft spelen tot hij erbij neervalt: ‘Ik doe waar ik zin in heb’

    ENSCHEDE - Hans Rutjes (66) is oprichter van Circus Tijdgeest, voor kinderen uit probleemwijken, en zorgt als eenmansorkest Di Stephano al ruim 35 jaar voor een vrolijke noot op pleintjes in de regio. Het circusleven bouwt hij langzaam af, op straat blijft hij spelen tot hij erbij neervalt. Liefst letterlijk. „Ik hoop nog een jaar of twintig mee te gaan, maar dat zou wel een mooie dood zijn.”