Volledig scherm
Het plaats delict van de viervoudige moord aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. © Emiel Muijderman

Verdachten viervoudige liquidatie mogen nog steeds geen contact met buitenwereld

ENSCHEDE - De verdachten van de viervoudige liquidatie november vorig jaar in Enschede blijven opgesloten in volledige beperking. Dat heeft de officier van Justitie bepaald. Volgens het Openbaar Ministerie is dat in het belang van het onderzoek. Het wil daarop verder geen toelichting geven.

In de growshop op de hoek van de Van Leeuwenhoekstraat en de Snelliusstraat in Enschede werden dinsdag 13 november naast eigenaar Tuan Nguyen ook Artur Sargsyan, Maijkel Akfidan en Max Klaassen doodgeschoten. Maandag 26 november arresteerde de politie de Hengeloërs Camil A. (57) en zijn zoon Dejan (32). Een dag later werd ook zoon Denis (30) opgepakt.

Donderdag bepaalde het OM dat de verdachten nog altijd geen enkel contact met de buitenwereld of met elkaar mogen hebben. Advocaten hebben daartegen geen bezwaar gemaakt. Bij bezwaar oordeelt de rechtbank over de beperkingen. Eerder maakten de raadslieden wel bezwaar maar werd dat door de rechtbank verworpen. “Het criterium waaraan de rechtbank toetst is dat de beperkingen ‘volstrekt noodzakelijk’ moeten zijn voor het onderzoek", licht woordvoerder Maarten Schoon toe.