Volledig scherm
Mark Drenth, filmprogrammeur © Annina Romita

Vier dagen bingewatchen in Enschedese filmhuizen: drie tips van de programmeur

ENSCHEDE - Bingewatchen in twee filmhuizen. Dat kan vanaf donderdag 17 oktober tijdens het Overijssels Filmfestival. De 22 films geven een divers beeld van de Europese samenleving in deze tijd. Dit is de top 3 van filmprogrammeur Mark Drenth.

1.  Deerskin 

,,Mijn absolute favoriet. Deerskin gaat over een man die een jas van hertenleer draagt waar hij zo door geobsedeerd is dat hij vindt dat iedereen zo’n jas zou moeten hebben. Het zowel droogkomisch als en thriller. Maar totaal origineel en onvoorspelbaar.”

Deerskin is een film van Quentin Dupieux. Zijn eerdere film Rubber is tijdens OFF te zien in Cinema Obscura (voormalig ziekenhuis aan het Ariënsplein), met afterparty.

Volledig scherm
© Filmstill Deerskin

2. Sorry we missed You

„Een heel belangrijke film over de kwetsbare positie van flexwerkers. De hoofdrolspeler is chauffeur van een busje dat pakketten levert. De man wordt voorgespiegeld dat hij als zzp’er veel geld kan verdienen, maar ondertussen steekt hij zich in de schulden en als er tegenslag komt, blijkt hij niet verzekerd. 

„De film zet aan tot nadenken over welke rol je zelf hebt. Wij vinden het logisch dat wat we ’s avonds op een webshop bestellen, de volgende dag gratis wordt bezorgd. Als we drie euro verzendkosten moeten betalen, bestellen we ergens anders. Deze film legt de sector bloot. Daardoor ga je anders kijken. Ik hoop dat dat veel teweeg brengt.”

Volledig scherm
© Filmstill Sorry we missed You

3. The best of Dorien B

„Een Vlaamse debuutfilm van Anke Blondé. Zij schetst een licht, fijn en komisch portret van een jonge vrouw die ondertussen te horen krijgt dat ze ziek is. Hoe ga je om met tegenslag, is de grote vraag. The best of Dorien B is een soort Soof, maar met een minder gelikt randje.” 

Volledig scherm
© Filmstill The best of Dorien B

Info

Het Overijssels Filmfestival is van 17 t/m 20 oktober in Concordia aan de Oude Markt en Cinema Obscura in het voormalige ziekenhuis aan het Ariënsplein. Naast films is er een uitgebreid randprogramma. Het volledige programma is te vinden op concordia.nl.