Het pand in Enschede waar de viervoudige moord gepleegd werd
Volledig scherm
Het pand in Enschede waar de viervoudige moord gepleegd werd © ANP

Viervoudige moord Enschede: kogelhuls in auto van verdachten

ALMELO - Er is een kogelhuls gevonden in de auto van de verdachten van de viervoudige moord in Enschede. De huls blijkt na onderzoek overeen te komen met hulzen die gevonden werden op de plek waar de vier mannen zijn doodgeschoten. Dat bleek donderdagochtend in de Almelose rechtbank, waar vader Camil A. en zijn zonen Dejan en Denis in een voorbereidende zitting voor de rechter stonden.

Het nieuwe bewijs komt bovenop de stapel belastende informatie die er al tegen de drie verdachten lag. Zo is er in dezelfde Volkswagen Golf ook bloed van slachtoffer Tuan Nguyen gevonden, zit er dna van verdachte Denis op een losgetrokken kabel van een bewakingscamera en zijn schoenafdrukken van twee schoenen gevonden in het bloed op de plaats van het delict.

Geen verklaringen

De drie verdachten hebben nog altijd geen verklaring afgelegd over wat er in hun ogen gebeurd is aan de Van Leeuwenhoekstraat. Een scenario zoals onlangs beschreven over een Mexicaans drugskartel dat achter de moorden zat is volgens justitie onzin. Meerdere elementen uit dat verhaal zijn onderzocht, maar er bleek volgens officier van justitie Aiden van Veen niets van waar.

Lees hieronder het liveblog over de zaak