Volledig scherm
PREMIUM
Slagers komen op tegen het negatieve imago van de vleessector. Initiatiefnemer Jos Lohman met Marc Koekenberg, Mark Wagelaar, Herman Huuskes, Monique Lohman, Ivo Busschers en, Thijs Pots (vlnr). © Reinier van Willigen

Vlees verdacht? Tegengeluid van slagers uit Twente en Achterhoek

ENSCHEDE - Het imago van de slager krijgt het flink te verduren. Vlees is verdacht. Onterecht, vinden 62 slagers uit Twente en de Achterhoek. Zij laten een tegengeluid horen.

Gruwelijke beelden van misstanden in slachthuizen, de politieke opwinding rondom de stikstofcrisis en de recente listeriabesmetting van vleeswaren: de berichtgeving over de vleesindustrie is verre van positief. Dit raakt ook de kwaliteitsslager.

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.