Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Vliegverkeer vanuit Münster weer voorzichtig hervat

ENSCHEDE/MÜNCHEN - Het vliegverkeer vanaf vliegveld Münster-Osnabrück wordt langzaam hervat. Begin juni worden de lijnvluchten met München in ere hersteld, een week later volgt daar nu ook Stuttgart bij.

Münster-Osnabrück is voor veel Tukkers de dichtstbijzijnde passagiersluchthaven. Vooralsnog wordt vooral het zakelijk verkeer tussen verder weg gelegen regio's in Duitsland hervat. Vanaf 2 juni wordt de lijnvlucht met München weer in gebruik genomen, een keer per dag. Voor de coronacrisis waren er vijf dagelijkse vluchten op die lijn. De verbinding wordt door veel middenstanders in de regio gebruikt, maar ook toeristen vliegen regelmatig van FMO naar München.

De vluchten naar Stuttgart worden uitgevoerd door de Nederlandse luchtvaartmaatschappij AIS Airlines, met een hoofdkantoor in Lelystad. Vanaf 8 juni zijn er weer lijnvluchten tussen de FMO en Stuttgart.

Wanneer vakantievluchten weer worden hervat, is nog niet bekend. Afgelopen jaar maakten 990.000 passagiers gebruik van de luchthaven. 

Volledig scherm
© Emiel Muijderman
  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.