Volvo-freaks delen passie voor V70R in metallic groen in Enschede

VideoENSCHEDE - Op het terrein van Passie voor Tuinen in Enschede kleurde het zondagochtend flash green. Volvo-liefhebbers Jos Bruning en Eelco Talman verwelkomden twaalf speciale Volvo V70R’s in de uniek voor dit automodel ontwikkelde metallic groene kleur.

Volledig scherm
De V70R in metallic groen is een zeldzaamheid in Nederland © Reinier van Willigen

„Deze auto hebben is een jongensdroom.” Eelco Talman (42) nam de liefde voor Volvo over van zijn vader Johan. Dat hij nu een flash green V70R heeft, komt niet uit de lucht vallen. Jaren van speuren naar deze auto resulteerde in de aankoop van de felbegeerde stationwagon uit 2004.

Eelco is een van de twintig bestuurders in Nederland die dit model rijdt. Of, eigenlijk rijdt hij er niet in. „Het is een vitrineauto en staat op vierkante banden in de loods. Ik heb liever dat hij mooi en heel blijft.” 

Twaalf eigenaren

Voor Jos Bruning (64), die deze eerste meeting samen met Talman organiseerde, ligt dat anders. Hij rijdt wel in zijn V70R. Samen met Bruning kwam hij in het voorjaar met het plan om eens te kijken hoeveel eigenaars van de V70R ze bij elkaar konden krijgen. Na wat speurwerk zegden twaalf eigenaren toe te komen. Eentje daarvan is Hans Zandvliet uit Amstelveen.

Hij had geen idee dat hij een bijzondere auto reed, tot het telefoontje van Bruning. „De groene kleur vond ik eerst afschuwelijk.” Zandvliet kocht ‘gewoon een auto bij de garage’. „Van de eerste eigenaar geweest en met 130.000 kilometer op de teller”, vertelt hij met een grijns. Talman moet er om lachen. „En ik heb meer dan tien jaar gezocht naar deze specifieke auto!”.

Het gezelschap toerde 's middags in hun bolide door een deel van Noordoost-Twente en sloot uiteindelijk de dag af bij Tante Sien in Vasse. 

Volledig scherm
© Reinier van Willigen
Volledig scherm
© Reinier van Willigen
Volledig scherm
© Reinier van Willigen
Volledig scherm
© Reinier van Willigen