Peter de Jong Fotografie
Volledig scherm
PREMIUM
© Peter de Jong Fotografie

Voor 100 miljoen aan vuurwerk. Waarom toch?

LezersbriefVuurwerk kost mensenlevens, ruïneert halve steden en vergiftigt lucht en aarde. En niet te vergeten het water van de Dinkel, schrijft Jaap van Arnhem uit Ootmarsum. Hij snapt niet dat milieuorganisaties zich wel laten horen over ‘een flinke plens koeienpoep’, maar niet over vuurwerk.

 1. Enschede mag bevrijdingsdag wel wat meer koesteren, vindt 1 april-comité: ‘Vrijheid moet je onderhouden’
  PREMIUM

  Enschede mag bevrij­dings­dag wel wat meer koesteren, vindt 1 april-co­mité: ‘Vrijheid moet je onderhou­den’

  1 april is de datum waarop Enschede 78 jaar geleden de vrijheid terug kreeg na vijf jaar bezetting. De stad mag daar wel wat royaler bij stil staan, vindt het 1 april 1945 comité Enschede dat dit historische feit volgende week zaterdag herdenkt. „De oorlog in Oekraïne laat zien dat we de vrijheid moeten onderhouden. Meer aandacht voor onze eigen bevrijding is op zijn plaats.”
  Enschede
 2. Als man uit Rijssen niet betaalde zou vrouw (24) uit Hengelo zijn familie en politie zeggen dat hij haar verkrachtte, dus tikte hij 30.000 euro af
  PREMIUM

  Als man uit Rijssen niet betaalde zou vrouw (24) uit Hengelo zijn familie en politie zeggen dat hij haar verkracht­te, dus tikte hij 30.000 euro af

  Bontjassen, schoenen en tassen. De Hengelose Priscilla B. (24) kocht het allemaal, maar niet van haar eigen geld. Bijna anderhalf jaar lang smeekte ze om geld bij haar internetvriend uit Rijssen. En als hij geen geld overmaakte? Dan besloot B. te dreigen. „Dan zou ze tegen de politie en mijn familie vertellen dat ik haar verkracht heb.”
  Hengelo