Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie: tentoonstelling van het werk van Karel Appel © ANP

Voormalig drugshandelaar uit Enschede belegde in schilderijen

ENSCHEDE - De 61-jarige S. die vorige week in Enschede werd gearresteerd voor een nog openstaande forse geldstraf uit de vorige eeuw, belegde drugsgeld in kunst. Schilderijen van de Cobra-groep hadden zijn voorkeur.

Dat niemand zijn straf ontloopt, dát wilde Justitie vorige week laten zien met de arrestatie van S. in Enschede. De man moet volgens de politie nog 1,2 miljoen euro betalen vanwege de winsten die hij in de jaren negentig maakte met drugshandel.

Over de identiteit van de man wilde de politie niets bekend maken, maar onderzoek van deze krant wijst uit dat het om S. gaat, die vorige eeuw rijk is geworden als drugshandelaar. Hij kocht op grote schaal kunstwerken van de Cobra-groep. Zo belegde hij zijn winsten uit vooral de hasjhandel in werk van Appel, Corneille en Lucebert.

  1. Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria
    PREMIUM

    Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria

    ENSCHEDE - Mooi weer, strand en... geen terugreis. Dat overkwam Elske Trieschnigg en haar gezin uit Enschede. Een gigantische zandstorm gooide zondag roet in het eten. De vliegtuigen bleven aan de grond. Om de tijd te doden haalde het gezin noodgedwongen weer de kaartspelletjes en de iPads uit de koffer. Maandag, laat in de middag, kon Elske met haar man, zussen en 5 kinderen, alsnog terug naar huis. 's Avonds zijn ze geland in Düsseldorf.