Volledig scherm
Het oude postkantoor wordt een bioscoop, maar krijgt een eenmalige bestemming als feestlocatie © © Explorius Vastgoedontwikkeling.

Voormalig postkantoor in Enschede eenmalig omgetoverd tot feestlocatie

ENSCHEDE - Feesten in een oud-postkantoor én toekomstige megabioscoop? Dat kan volgende maand: vrijdagmiddagborrel VRIJ trekt in het pand voor een eenmalig feestje op unieke locatie.

Het evenement zal op vrijdag 20 september plaatsvinden, kaartverkoop start deze vrijdag. VRIJ - een vrijdagmiddagborrel van festival-achtige allure - groeide razendsnel uit tot een begrip in Enschede en omstreken. Het feest vindt telkens in een ander leegstaand pand in Enschede plaats. De laatste editie werd het voormalige ziekenhuis aan het Ariënsplein omgetoverd tot feestlocatie. De 3.000 kaartjes voor dat feest waren binnen een paar minuten uitverkocht. 

Het oog van de organisatie -  de mannen van Ronde Tafel Enschede - was al langer gevallen op het voormalige postkantoor aan de Boulevard 1945. Dat ligt op steenworp afstand van de binnenstad en is voor veel Enschedeërs een herkenbare plaats.

Mega-bios met vertraging

Het pand wordt momenteel verbouwd tot mega-bioscoop, met plaats voor horeca en 700 stoelen. De opening daarvan werd echter keer op keer naar achter doorgeschoven. De nieuwste prognose is dat de mega-bios eind 2020 de deuren opent. “Vlak voordat alle bouwploegen de regie overnemen, krijgen wij de kans om jullie nog een keer in de oude omgeving feest te laten vieren”, meldt VRIJ zelf op Facebook.

Eerdere edities vonden onder meer plaats in de voormalige Ambachtschool, het oude ABN-kantoor, de voormalige Coberco-hal en het oude MST. 

Volledig scherm
De mannen van de organisatie van VRIJ op de plek van de volgende borrel, met v.l.n.r: Bart Nijhuis, Rob Temmink, Rob van Dijk, Robert van Stralen, Steven Peters, Eric van Oosterbaan en Mark Bonnema. © Lars Smook