Waar zijn de opgezogen jeukrupsen gebleven in Twente? ‘Ze staan nog bij mij thuis’

Waar gaan de eikenprocessierupsen eigenlijk naartoe als ze zijn opgezogen? „Ze staan bij mij thuis”, zegt een Twentse groenondernemer. „En die van vorig jaar ook nog.”

Terwijl het ministerie van Landbouw een oogje in het zeil houdt, voeren groenbedrijven en afvalverwerkers dezer dagen spoedoverleg over de destructie van de irriterende rupsen. De afvalbedrijven willen de zakken niet verwerken omdat ze kunnen scheuren en daar krijgen hun medewerkers de kriebels van. Volgens het ministerie blijven ze veilig opgeslagen in containers tot er een goede oplossing is.

  1. Leefbaarheid
    PREMIUM

    Leefbaar­heid

    Woont u in een riant optrekje op Stokhorst? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over beleggers of huisjesmelkers die de lokale woningmarkt bestormen. Niet alleen omdat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt meer dan 4 ton is, maar ook omdat het gemeentebestuur zich ervan heeft verzekerd dat maximaal 1 procent van de woningen gebruikt mag worden voor kamerverhuur. Je moet er toch niet aan denken dat op Stokhorst meer dan vier huizen in handen komen van eem pandjesprins?