Oogarts Jan Greijdanus stopt bij het MST, hij  is inmiddels 74 jaar emn heeft nu naast zijn werk bij ZGT ook tijd voor zijn oldtimers. Op de foto is hij aan het sleutelen met een Jaguar, waar het motorblok uit moet.
Volledig scherm
PREMIUM
Oogarts Jan Greijdanus stopt bij het MST, hij is inmiddels 74 jaar emn heeft nu naast zijn werk bij ZGT ook tijd voor zijn oldtimers. Op de foto is hij aan het sleutelen met een Jaguar, waar het motorblok uit moet. © Carlo ter Ellen DPG Media

Waarom MST-oogarts Jan Greijdanus (74) niet kan stoppen met werken: ‘Oogheelkunde schrikt mensen vaak af’

ENSCHEDE - Eigenlijk ging hij in 2012 al met pensioen. Maar ziekenhuizen en klinieken in de regio konden toen nog niet zonder oogarts Jan Greijdanus (74). Hij trok zijn doktersjas weer uit de kast. Na jaren neemt hij nu definitief afscheid van MST. 

  1. Politie Oost-Nederland heeft te maken met 21 vermissingen per dag, de meesten zijn binnen 48 uur terug
    PREMIUM

    Politie Oost-Nederland heeft te maken met 21 vermissin­gen per dag, de meesten zijn binnen 48 uur terug

    ENSCHEDE - De nu al anderhalve maand durende zoektocht naar Jihad Jafo (32) uit Enschede is een uitzondering. Maar vermissingen zijn dat allerminst. Alleen al bij de eenheid Oost-Nederland van de politie gaat het om 7600 meldingen per jaar, dat zijn er liefst 21 per dag. „Gelukkig is 80 procent van de mensen binnen 48 uur terug”, zegt Miranda Baas, specialist vermissingen bij de politie.