Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Wachttijd bij aanvraag Stadskantoor Enschede weer normaal

ENSCHEDE - Wie het afgelopen jaar documenten moest aanvragen in het Stadskantoor, kan te maken hebben gehad met langere wachttijden. Dat komt door de invoering van een nieuw computersysteem, waarvan de publieksbalie sinds zomer 2018 gebruikmaakt. Af en toe waren er opstartproblemen.

De nieuwe applicatie, iBurgerzaken, maakt het mogelijk dat inwoners vanuit huis via een beschermde website aanvragen bij de publieksbalie kunnen doen. „Door de invoering is de gemiddelde wachttijd het eerste half jaar iets hoger geweest dan daarvoor”, laat een woordvoerster van de gemeente weten.

Complex

Inmiddels is de wachttijd terug op het normale niveau. „Het invoeren van een omvangrijke nieuwe applicatie is technisch en organisatorisch een complexe aangelegenheid. Na het 'live' gaan met iBurgerzaken is een beperkt aantal keren de dienstverlening stilgelegd vanwege storingen. Dit is helaas niet te voorkomen met ingrijpende implementaties.”

Sinds de zomer van 2018 kunnen verhuizingen digitaal worden doorgegeven en is het mogelijk om uittreksels van aktes door te geven. Vorige maand is het aanvragen van een huwelijk of partnerschap aan de dienst toegevoegd. Later dit jaar volgen de aangifte van een geboorte en de vermissing van een rijbewijs of paspoort.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede