De eerste editie van Onder de Radar, het eerste technofestival van Overijssel, op voormalig vliegbasis / vliegveld Twenthe.
Volledig scherm
De eerste editie van Onder de Radar, het eerste technofestival van Overijssel, op voormalig vliegbasis / vliegveld Twenthe. © Robin Hilberink

Weekend in Enschede: bier drinken, over de kop fietsen en graan oogsten

ENSCHEDE - De zomervakantie is al even bezig. Voor de thuisblijvers in Enschede zijn er niet veel activiteiten. Natuurlijk kun je ook dit weekend naar Dinopark op Twente Airport of naar een van de vele tentoonstellingen in het Rijksmuseum Twenthe, bij Tetem en Concordia. Ook is dit weekend de Museumfabriek geopend, waar voor kinderen allerlei speelse activiteiten zijn te vinden. Hieronder vind je de losse evenementen van dit weekend.

  1. Steeds meer Twentse jongeren met anorexia: ‘Een avondmaaltijd ziet er voor hen uit als een bord met levende spinnen’
    PREMIUM

    Steeds meer Twentse jongeren met anorexia: ‘Een avondmaal­tijd ziet er voor hen uit als een bord met levende spinnen’

    ENSCHEDE - Steeds vaker kampen jongeren met een eetstoornis. Ook bij de Twentse ggz-instelling Mediant melden zich steeds vaker kinderen met anorexia. In 2018 stonden er slechts dertien kinderen onder behandeling. De afgelopen twee jaar waren dit er bijna zestig. „We zien echt een toename. En dat is zorgwekkend. Voor een behandeling staat gemiddeld vier jaar.”