Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Weekend in Enschede: dino's kijken, bijen en orgelconcert

ENSCHEDE - De schoolvakantie is begonnen! Dat betekent dat er de komende weekenden in Enschede minder evenementen worden georganiseerd. We hebben vijf leuke evenementen in Enschede voor je op een rij gezet.

Dinopark

Vanaf dit weekend is Dinopark Twente Airport geopend. Op het luchthaventerrein bij Enschede staan tientallen dinosaurussen in de natuur. Ze zijn reusachtig, levensecht en bewegen ook nog eens. Kinderen kunnen mee op zoektocht naar de unieke formule om ook de laatste dinosoort terug te laten keren. Als dat is gelukt krijgen ze een Dino Ranger Diploma! Een kaartje kost 12,50 euro online en 14,50 euro aan de kassa. Dinopark Twente Airport is open tot en met 25 augustus, elke dag van 12.00 tot 20.00 uur.

Openluchtspel

Zaterdagavond is de laatste uitvoering van het openluchtspel ‘Met mekaar... vuur mekaar’ van toneelvereniging De Vriendschap. Ook ditmaal is het Teesinkbos bij Boekelo de locatie (het terrein van de Military Boekelo). De voorstelling begint om 20.00 uur, een kaartje kost 12,50 euro.

Orgelconcerten

Om de zomer te overbruggen zijn er elk jaar bijzondere Zomerorgelconcerten. De Grote Kerk op de Oude Markt is een unieke plek voor deze gratis concerten. In hartje stad kun je zonder een toegangskaartje genieten van orgelmuziek. Deze zaterdag treedt Dennis Vallenduuk, organist van de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal, op. Hij deed dat samen met het vocaal ensemble Cordier, onder leiding van Jurriaan Poese. Het concert begint zaterdag om 16.00 uur.

Imkerijdagen

Dit weekend zijn de landelijke Open Imkerijdagen. Ook in Enschede kun je naar imkers toe. Zaterdagmiddag is dat in de Kloostertuin bij Bruggerbosch, zondag zijn er activiteiten bij De Zonnedruppel in Boekelo, De Bijenhoek aan de Boswinkelbeekweg en bij het Koetshuis van Hof Espelo. Toegang tot alle locaties is gratis.

Natuurmarkt

In de wijk Helmerhoek wordt zondag van 11.00 tot 15.00 uur een Natuurmarkt gehouden. Tegelijkertijd is ook de Bijenhoek te bezoeken. Het evenement is op de hoek van de Oude Dijk en Boswinkelbeekweg. Op de Natuurmarkt is een grote verscheidenheid aan deelnemers, zoals IVN Enschede, de Usselermolen, Erve Leppink en Miranda Arling verstopt beschilderde stenen in de omgeving.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede