Duurzaamheidsclub Nieuwleusen Synergie nam het initiatief voor de bouw van twee windturbines in het dorp. Die staan er inmiddels een poosje, maar door tal van leveringsproblemen rond de laatste onderdelen draaien ze nog niet. En dat terwijl aan de inwoners beloofd is dat de teruglevering - vooral financieel - wel zou gaan draaien.
Volledig scherm
Duurzaamheidsclub Nieuwleusen Synergie nam het initiatief voor de bouw van twee windturbines in het dorp. Die staan er inmiddels een poosje, maar door tal van leveringsproblemen rond de laatste onderdelen draaien ze nog niet. En dat terwijl aan de inwoners beloofd is dat de teruglevering - vooral financieel - wel zou gaan draaien. © Pedro Sluiter Foto

‘Windenergie? Welnee, er zijn veel betere opties. Kies thorium’

LezersbrievenNederland moet leven van de wind, schreef nieuwschef Raymond Korse vorige week donderdag in een opiniestuk in De Twentsche Courant Tubantia. Zet langs snelwegen om de 500 meter windturbines. Het was de aanzet tot een debat over de overgang naar duurzame energie. Enkele reacties.

  1. Auto’s total loss, zand vliegt in het rond: autorodeo Penninkskotten levert prachtige plaatjes op
    Met foto's

    Auto’s total loss, zand vliegt in het rond: autorodeo Penninks­kot­ten levert prachtige plaatjes op

    Het begint een goede traditie te worden, de autorodeo tijdens de Pinksterfeesten Penninkskotten in Enschede (op het randje van Losser). Ook deze zondag leverde het een aantal hele mooie plaatjes op. Op een goede baan werden er de nodige rondjes gereden en het zand vloog in het rond. Lang niet iedereen haalde de finish, maar voor de bezoekers - die massaal langs de kant van de baan stonden - maakte ook dat het een evenement om met volle teugen van te genieten. En het zonnetje, die hielp natuurlijk ook goed mee.
    Enschede