Volledig scherm
PREMIUM
© Emiel Muijderman

Winkelen, tanken en borrelen met een mondkapje: hoe werkt dat in Duitsland?

GRONAU - Nu de coronamaatregelen langzaam worden versoepeld, komt ook het grensverkeer weer op gang. Terwijl in Twente de horeca nog dicht zit, zijn de cafés en restaurants een paar kilometer verderop, aan de andere kant van de grens, weer open. Hoe werkt dat?

Vooropgesteld: nog altijd geldt de oproep aan Nederlanders om alleen met een gegronde reden naar Duitsland af tereizen. Tanken of boodschappen doen valt daar niet onder. De politie houdt steekproefsgewijs automobilisten staande bij de grens. Wie geen serieus reisdoel kan overleggen wordt verzocht rechtsomkeert te maken. Maar wie toch Duitsland inrijdt wordt niet beboet. Er geldt namelijk geen reisverbod, maar een ontmoedigingsbeleid. 

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.