Zaag gaat in oude loopbrug van MST in Enschede

VideoENSCHEDE - Een historisch stukje Enschede is binnenkort niet meer. Dinsdag is er begonnen met de ontmanteling van de loopbrug over de Haaksbergerstraat. 

De 275 meter lange overdekte brug diende na de fusie van ziekenhuizen Ziekenzorg (Haaksbergerstraat) en Stadsmaten (Ariënsplein) als verbinding tussen de gebouwen van het MST en was niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Met de komst van het nieuwe ziekenhuis aan het Koningsplein fungeerde de brug slechts als expositieruimte. 

De Belgische investeerder LIFE, die het oude ziekenhuis aan het Ariënsplein herontwikkelt, heeft geen passende functie gevonden. De loopbrug wordt nu gestript. Over twee weken gaat de sloop verder en wordt het bouwwerk doorgezaagd. 

Volledig scherm
© Annina Romita

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.