Het Plek waar advocaat Schol (inzet) in november 2019 werd beschoten bij het uitlaten van zijn hond.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Plek waar advocaat Schol (inzet) in november 2019 werd beschoten bij het uitlaten van zijn hond. © Dennis Bakker/News United

Zes tips over aanslag op Enschedese advocaat; link met failliete sportschool

ENSCHEDE – Bij de politie zijn na de uitzending van Opsprong Verzocht van dinsdagavond zes tips binnengekomen over de aanslag op advocaat Philippe Schol. De advocaat werd in november vorig jaar vanuit uit een rijdende VW Polo nabij zijn woning in Gronau – vlak over de grens bij Glane – in zijn been geschoten.

In de uitzending van Opsprong Verzocht sprak de politie dinsdagavond voor het eerst hardop uit, dat de aanslag op Schol te maken heeft met diens werkzaamheden als curator in het faillissement van een sportschool in Losser. Die sportschool, Olympic Gym, ging in oktober 2018 failliet. Drie maanden eerder – in juli 2018 - gingen de vestigingen van Olympic Gym in Hengelo en Enschede bankroet.

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.