Volledig scherm
Anafhankelijke dispuut WAZIG © Dispuut WAZIG

Zilveren lustrum Enschedees dispuut in teken van Australië: ‘Atje voor de sfeer, red de koalabeer’

ENSCHEDE - ‘Atje voor de sfeer, red de koalabeer’. Het is één van de vijf slogans die het onafhankelijke dispuut WAZIG heeft verzonnen voor hun lustrumfeest in Enschede. Het moet voor de 24 dispuutleden een onvergetelijk feest worden. „Maar we willen niet alleen veel bier drinken. We willen ook iets goeds doen voor de wereld”, vertelt lid Steijn Jonker. 

Op 4 februari wordt het 25-jarig bestaan van WAZIG gevierd. „Veel dispuutverenigingen die iets te vieren hebben kiezen voor een themafeest, zoals ‘carnaval’, maar dat vinden wij maar niets. We willen meer betekenis aan ons feest geven en iets doen voor het goede doel.” Dat is Australië geworden. „Het staat letterlijk in brand, dus we willen geld ophalen voor giro 5125 van Het Nederlandse Rode Kruis.”

Ludieke slogans

Het dispuut telt 24 leden, maar bij het feest in het Enschedese café Friends is iedereen welkom. „We willen anderen graag aanzetten om mee te doen.” Om publiciteit te generen zijn enkele ludieke slogans bedacht. ‘Atje voor de sfeer, red de koalabeer’ en ‘drink jezelf een kater, gun de wallaby’s water’ zijn twee van de slogans. 

Het werkt simpel: voor iedere verkochte pitcher bier doneert het dispuut 1 euro aan Australië. De vraag is natuurlijk waarom het drankgebruik met het goede doel gecombineerd moet worden. „We doneren zelf ook geld, maar op deze manier hopen we meer mensen zover te krijgen om ook te doneren. Dat kan zijn door gewoon geld te storten, maar ook door aan onze actie mee te doen.” Jonker verwacht dat er zo’n driehonderd pitchers worden verkocht. 

Feestelijkheden

Er staan voor de dispuutleden nog meer feestelijkheden op de agenda. „Als deze actie een groot succes wordt, dan overwegen we ook om aan de Batavierenrace mee te doen. Uiteraard staat ook dat dan in het teken van Australië.” Daarnaast gaan de dispuutleden samen met een grote groep oud-leden voor een lustrumreis naar het Portugese Lissabon. „Maar eerst feesten en geld ophalen voor de koala’s”, aldus Jonker. 

  1. Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria
    PREMIUM

    Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria

    ENSCHEDE - Mooi weer, strand en... geen terugreis. Dat overkwam Elske Trieschnigg en haar gezin uit Enschede. Een gigantische zandstorm gooide zondag roet in het eten. De vliegtuigen bleven aan de grond. Om de tijd te doden haalde het gezin noodgedwongen weer de kaartspelletjes en de iPads uit de koffer. Maandag, laat in de middag, kon Elske met haar man, zussen en 5 kinderen, alsnog terug naar huis. 's Avonds zijn ze geland in Düsseldorf.