Hellen van Rees met in haar handen de zonnecellen die zelden te zien zijn. Door ze op kledingstukken te gebruiken kan iemand daarmee zijn telefoon opladen.
Volledig scherm
Hellen van Rees met in haar handen de zonnecellen die zelden te zien zijn. Door ze op kledingstukken te gebruiken kan iemand daarmee zijn telefoon opladen. © Saxion, Lectoraat Sustainable & Functianal Textiles

Zonnecellen alleen op het dak? Nee hoor, die passen ook op je eigen kledingstuk zegt Enschedese Hellen

ENSCHEDE - We kennen allemaal de zonnepanelen op het dak. Maar zonnecellen in textiel? Ontwerpster en Saxion-onderzoeker Hellen van Rees laat samen met haar collega’s zien dat dat kan. Gewoon in een horecaschort. 

 1. Ploumen (PvdA): ‘Ik werd minister omdat ik goed ben’
  PREMIUM

  Ploumen (PvdA): ‘Ik werd minister omdat ik goed ben’

  Lilianne Ploumen mist het. Met de trein en bus naar Den Haag gaan, en het gesprek aanknopen met de mensen die haar onderweg aanspreken. Luisteren. „Want dat is wat democratie is”, vertelde ze tijdens de interactieve talkshow Van Torentje naar Torentje, van de Universiteit Twente en De Twentsche Courant Tubantia. „Ik wil hun stem zijn. Ook van de mensen die zeggen: naar ons wordt nooit geluisterd. Anders ben je geen knip voor de neus waard.”
 1. Meghan in interview met Oprah: 'Ik wilde niet meer leven'
  Play

  Meghan in interview met Oprah: 'Ik wilde niet meer leven'

 2. Grote brand in de binnenstad van Kampen
  Play

  Grote brand in de binnenstad van Kampen