1. Gefrustreerde kioskhouder John vangt bot bij rechter en moet Epe nu zelf duizenden euro’s betalen
  PREMIUM
  10

  Gefrus­treer­de kioskhou­der John vangt bot bij rechter en moet Epe nu zelf duizenden euro’s betalen

  Hij eiste 328.919,83 euro voor het onrecht waarvan hij vindt dat Epe hem heeft aangedaan. In de rechtszaak die John van Barneveld tegen de gemeente had aangespannen, komt hij echter van een koude kermis thuis. Niks schadevergoeding van de gemeente omdat die ten onrechte zijn kiosk op het hertenkamp liet slopen. Het is Van Barneveld zelf die een forse rekening krijgt: 5649 euro.
 1. Fabriek in Emst neemt voortouw met duurzame mondkapjes. Plastic maskers rotten niet weg op straat
  PREMIUM

  Fabriek in Emst neemt voortouw met duurzame mondkapjes. Plastic maskers rotten niet weg op straat

  Stoffen mondkapjes gaan in de ban en de ‘chirurgische’ mondmaskers die voortaan enkel nog worden erkend, moeten op meer plekken worden gedragen. Als het kabinet advies daartoe van het OMT overneemt, dreigen er nog meer gedragen mondkapjes in de openbare ruimte achter te blijven. Dat hoeft geen ramp te zijn, denken ze in Emst. Wattenschijfjesfabriek Lemoine staat te popelen een duurzame versie die snel verteert te presenteren.
 2. Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)
  PREMIUM
  27

  Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)

  Het stoffen mondkapje moet, als het aan het OMT ligt, in de ban. Ook de gekochte blauwe harmonicamaskertjes die je per 50 in de winkel kocht, zijn straks wellicht niet meer voldoende. Vrijdag wordt duidelijk of het kabinet het advies overneemt en mondkapje type 2 de standaard moet worden. Mocht jij voor de troepen uit willen lopen: waar kun je deze mondkapjes bemachtigen?
 1. Dat Molukkers geld willen van Epe, valt politieman John uit Zwolle zwaar: ‘Je moet eens weten hoe ik heb geleden’
  PREMIUM
  13

  Dat Molukkers geld willen van Epe, valt politieman John uit Zwolle zwaar: ‘Je moet eens weten hoe ik heb geleden’

  De Molukse organisatie Maluku4Maluku wil snel horen of Epe openstaat voor excuses en financiële compensatie voor de gewelddadige ontruiming van het Molukse barakkenkamp in Vaassen in 1976. Zo niet, dan overweegt het juridische stappen. Voor oud-politieman John Röben uit Zwolle is het een klap in het gezicht. Hij liep bij Molukse rellen blijvend letsel op, maar kreeg geen cent.
 1. Opgestapte wethouder Robert Scholten half jaar na comeback al weer weg uit Eper politiek
  PREMIUM
  2

  Opgestapte wethouder Robert Scholten half jaar na comeback al weer weg uit Eper politiek

  De politieke terugkeer van Robert Scholten in de gemeente Epe is al weer voorbij. Scholten is in mei ‘via de achterdeur’ teruggekomen in de politieke arena, nadat hij in februari als wethouder opstapte toen zijn positie onhoudbaar was geworden. De zetel in de gemeenteraad die vrijkwam toen zijn partijgenoot Michiel Wiersinga hem opvolgde, moet hij na een half jaar weer opgeven wegens verhuizing naar een andere gemeente.