1. Eric Peels uit Oene beslist over dilemma’s in nieuwe bijbelvertaling: ‘Het is werken onder hoogspanning’
  PREMIUM
  5

  Eric Peels uit Oene beslist over dilemma’s in nieuwe bijbelver­ta­ling: ‘Het is werken onder hoogspan­ning’

  Duizenden kerkgangers in deze regio lezen vanaf donderdag uit de NBV21. Dat is een flinke update van de al zeventien jaar oude Nieuwe Bijbelvertaling. Een van de deskundigen die zich boog over vertaaldilemma’s is Eric Peels uit Oene, hoogleraar aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn: ,,De uitdaging is zo zuiver en eerlijk mogelijk te vertalen, ook als het tegen de haren in strijkt.”
 2. Epe heeft nu site voor wildgarantie op het bord: ‘Veluws vlees is ultra lokaal’
  PREMIUM

  Epe heeft nu site voor wildgaran­tie op het bord: ‘Veluws vlees is ultra lokaal’

  Het is de eerste zin die websitebezoekers van de VVV in Epe tegenkomen: bezoek Epe en ontdek het wild van de Veluwe. Het hoort bij de slogan ‘100% Wildgarantie’. Maar herten of zwijnen bekijken kan niet alleen in de natuur, maar ook op het bord. Vlak voor de start van het nieuwe wildseizoen is daarom een website gelanceerd, met daarop een overzicht van de wildgerechten bij restaurants in de regio.
 3. Veluwe is dé hotspot, maar hoeveel wolven leven er nu echt in Nederland? (en hoeveel komen er nog bij?)
  PREMIUM
  video
  6

  Veluwe is dé hotspot, maar hoeveel wolven leven er nu echt in Nederland? (en hoeveel komen er nog bij?)

  In Salland is vorige week een wolf gezien. Uit de Kop van Overijssel komen meldingen van doodgebeten schapen. Ondertussen komen er op de Veluwe steeds meer wolven bij. Het beest rukt op. Hoeveel zijn er eigenlijk van in Nederland? En hoeveel komen er nog bij? Ecoloog Hugh Jansman spreekt van een unieke situatie: ,,Nooit eerder vestigde de wolf zich in een land met zo’n hoge mens- en veedichtheid.’’
 1. Epe herdenkt ontruiming Moluks woonoord in Vaassen voor het eerst samen: ‘Helend en historisch’
  PREMIUM

  Epe herdenkt ontruiming Moluks woonoord in Vaassen voor het eerst samen: ‘Helend en historisch’

  Voor het eerst loopt de gemeente Epe mee met een wandeltocht die de gewelddadige ontruiming van het Molukse woonoord Vaassen in 1976 herdenkt. De organiserende Molukse wijkraad Berkenoord 2 in Vaassen is blij met de aangekondigde aanwezigheid en ziet het meelopen van burgemeester Tom Horn zaterdag als een eerste stap om de ingrijpende gebeurtenissen van 45 jaar geleden te kunnen afsluiten.
 2. Paul en Ingrid balen van onzekerheid over hun vakantiehuisje in Epe
  PREMIUM

  Paul en Ingrid balen van onzeker­heid over hun vakantie­huis­je in Epe

  Ze balen. Zodra het maar even kan komen ze met hun kinderen vanuit Voorburg naar Epe, voor een weekendje of vakantieweek in hun recreatiewoning. Nu hangt Paul van Sintmaartensdijk en Ingrid Stekelenburg echter een ‘verhuurplicht’ boven het hoofd, terwijl bij vergelijkbare recreatiewoningen in hun buurtje juist permanente bewoning lijkt te worden toegestaan. ,,Waarom doet de gemeente Epe dit?’’, vragen ze zich af.