A50 bij Epe weer open na ernstig ongeval met auto en motor

Update & videoDe A50 tussen Epe en Heerde is weer open in de richting van Zwolle. Gisteravond vond op de snelweg een ernstig ongeluk plaats. Daarna bleef de A50 urenlang afgesloten.

Het ongeval gebeurde gisteravond kort na negen uur, vlakbij de afslag Heerde-Zuid/Epe-Noord. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Bij het ongeluk waren een auto en een motorfiets betrokken. De motorrijder belandde op de vluchtstrook, terwijl de betrokken personenauto over de kop sloeg en verderop in de berm terechtkwam. Twee personen raakten gewond.

Volledig scherm
Een auto ligt op de kop in de berm van de A50 na een ernstig ongeval tussen Epe en Heerde. Daarbij was ook een motorrijder betrokken. © News United/Stefan Verkerk

Een traumahelikopter landde op de rijbaan om assistentie te verlenen. Één slachtoffer werd met een traumahelikopter afgevoerd. De ander werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De verkeersongevallenanalyse van de politie kwam ter plaatse om het ongeval te onderzoeken. De A50 richting Zwolle bleef tot na middernacht dicht.

Volledig scherm
Ernstig ongeval op de A50 tussen Epe en Heerde. © News United/Stefan Verkerk

Veluwe